Informujemy, że w ramach strony internetowej rentatagabryjelska.pl stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny rentatagabryjelska.pl bez zmian ustawień oznacza, że akceptuj± Państwo otrzymywanie tych plików. Jednocze¶nie informujemy, że mog± Państwo w dowolnym momencie zmienić ustawienia dotycz±ce plików cookies. Szczegółowe informacje znajduj± się w zakładce ZASTRZEŻENIA PRAWNE.

Filmografia:


2006 „Janek” 19’ film dokumentalny reżyseria, scenariusz, montaż, producent 

 

2007 „Szkiełko” 25’ film fabularny reżyseria, scenariusz, montaż, producent wykonawczy 

 

2008  „Kaktusy tutaj nie kwitn±” 3’  film fabularny reżyseria, scenariusz

 

2009 „Pogodna” 30’ film dokumentalny  reżyseria, scenariusz, producent wykonawczy


2010 „Sprawa Janusza W.” 30’ film fabularny reżyser Wojciech Jagiełło, asystent reżysera


2011 „Ballentines” 15' film reklamowy reżyser Wojciech Jagiełło, Renata Gabryjelska


2011 „Alvernia show reel” 7' film reklamowy reżyseria, montaż


2011 „Physical production” 2' film reklamowy reżyseria, montaż


2011 „Holocaust” 3' film dokumentalny reżyseria, scenariusz, montaż


2012 „Brevio” reklamy społeczne dla osób niepełnosprawnych, reżyseria


2013  „Zakłady Chemiczne – Alwernia” film reklamowy, scenariusz, reżyseria


2016 „Nie bój się Piękna” 120 ‘dokumentalny serial o chirurgii plastycznej Polsat Café scenariusz, reżyseria


2017 „Moc Dziewuch”  60 ‘ serial internetowy z wyprawy w Himalaje scenariusz, reżyseria, montaż


 

 

Montaż:


2010 „Giulia y los Tellarini” 40' koncert


2010 „Voo voo i Haydamaki” 40' koncert


2010 „Pustki” 40' koncert


2010 „Nine seconds” 9' film fabularny reż. Nenad Mikovic


2012 „Widnokres” 15' film fabularny reż. Michał Szewczuk


2017 „Moc Dziewuch” serial internetowy

 

 

 

 

 

 

Skończyłam prawo na Uniwersytecie Warszawskim, Warszawską Szkołę Filmowa i Mistrzowską Szkołę Reżyserii Filmowej A. Wajdy. Mog± Państwo mnie znać z okładek kobiecych magazynów „Twój Styl”, „Elle”, „Viva”
i „Gala”.

 

Zagrałam w filmie „Girl Guide” 
J. Machulskiego i serialu „Złotopolscy”. Moje krótkometrażowe dokumenty „Janek”, „Pogodna” oraz film fabularny „Szkiełko” były nagradzane na wielu festiwalach w Polsce
i zagranicą. Pracowałam jako reżyser filmów reklamowych. Byłam scenarzystką
i reżyserem sześcioodcinkowego serialu dokumentalnego o chirurgii plastycznej.
Z wysokogórskiej wyprawy w Himalaje zrobiłam internetowy serial “Moc Dziewuch”. Moj± pasją jest montaż
i podróże.